Борщ на свинячих реберцях, з лимонним соком

Оскільки рецепт борщу з лимонним соком мені надиктували дещо похапцем, поки відбувався майстер-клас, то декотрі ЦВ було пропущено. То ж довелось надолужувати втрачене методою спроб та помилок. І тільки, коли я переконався, що борщ виходить смачним – ділюсь знанням з громадою.

Борщ на свинячих реберцях, з лимонним соком

Кількість порцій
10


Загальний час приготування
1 год. 30 хв.

  • 4.5 л води
  • 400 г свинячих реберець
  • 1 буряк
  • 1 цибуля
  • 1 морква
  • 2-3 середніх картоплини
  • 200 г білокочанної капусти
  • 2 столові ложки томатної пасти
  • 2 столові ложки лимонного соку
  • 1 чайна ложка чорного перецю
  • 1 столова ложка солі

Однією з важливих складових цього борщу є буряк, що його попередньо треба запекти в духовці при 180°C впродовж години. Хоч сам по собі цей овоч і так достатньо солодкий, але, як запечений, набуває яскравішого, солодшого смаку.

Запечений буряк

Поки готується буряк, поставити варитись на більшому від середнього вогні свинячі реберця.

Свинячі реберця

Через півгодини можна починати готувати заправку.

Заправка перша

Цибулю дрібно порізати та обсмажити до золотавого.

Обсмажена цибуля

Моркву порізати соломкою,

Морква соломкою

та обсмажити разом з цибулею на середньому вогні впродовж 5-10 хвилин, поки не стане солодка.

Обсмажені цибуля та морква

Додати заправку до бульйону.

Заправка друга

До цього часу, як треба робити другу заправку, буряк вже достатньо пропікся. Почистити, порізати соломкою,

Буряк соломкою

викласти на пательню, додати томатну пасту, 4-5 ложок бульйону, лимонний сік. Все перемішати та обсмажити на середньому вогні 3-5 хвилин.

Обсмажений буряк

Додати до бульйону.

Приготування борщу

Як додано обидві заправки, то справа залишилась за малим.

Картоплю почистити та нарізати дрібними кубиками зі стороною ≈1.5 см,

Нарізана картопля

додати до борщу.

Поки картопля вариться, нашаткувати капусту,

Нашаткована капуста

й, також, додати до борщу.

Як капуста звариться, зняти борщ з вогню, додати чорний перець та сіль. Все перемішати та дати настоятись 5 хвилин.

P.S. В моїх планах – не обмежуватись тими трьома рецептами борщу, що вже є на цьому сайті. Є думка спробувати приготувати борщ з чорносливом або з пампушками – куштував я такі може раз або два в житті. Так що далі буде…

Залиште ваш коментар!



Допомога армії України
Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі
  • User Avatar до Свинячі реберця, тушені в томатному соку – Це мій улюблений рецепт!!!!
  • User Avatar до Тісто для піци – Доброго вечора,спробувала ваш рецепт піцци,скажу чесно,дуже смачний.Дякую!
  • User Avatar Марія до Коктейль "Слава Україні" – Скількись часу (років) тому шукала щось смачненьке та й натрапила на цей блог. Створила собі закладку, та якось забулося... А сьогодні, прочитавши слова дружини автора...
  • User Avatar Ірина до Лимонад – Дуже приємний сайт, класні рецепти!
  • User Avatar Марічка до Тісто для піци – Уже давно хотіла спробувати спекти піцу у домашніх умов. В нетрях Інтернету стільки рецептів, що неможливо визначитися. Але обрала Ваш - і не помилилася. Це...
  • User Avatar Юля до Сендвіч з яйцем та плавленим сиром – Дякую цей рецепт мені пригодиться!!!