Лимонад
Що середньостатистичному жителю ex-USSR може спасти на думку при слові “лимонад”? Правильно! Солодка газована вода, що продавалась за часів тієї дурної країни у всіх магазинах. Та й зараз випускають. Й смак наче не змінився. Але цей смак – й близько не подібний до того, що весь освічений світ має на увазі, коли згадується “лимонад”.
- 200 мл соку лимону
- 200 г цукру
- 1.2 л води
Свого часу я намагався робити “лимонад”, але без наявності рецепту – жалюгідне було видовище… сумно й гірко згадувати.
З лимонів (три лимони, власне) вичавити сік.
В каструлю влити 200 мл води та висипати цукор. Поставити на вогонь й перемішувати, поки не розчиниться цукор.
Зняти каструлю з вогню. Влити лимонний сік та перемішати.
Перелити суміш в глечик та розвести літром води. Поставити охолонути в холодильник.
Якщо лимонад в холодильнику розшарувався – перемішати: більше він такого не робитиме.
Що не кажіть, але ж той самий радянський лимонад мав тільки йому властивий смак. Та його ж неможливо було напитися!)) А нині нам продають під цією назвою казна-що, іноді навіть колір не відповідає, не говорячи вже про смак! А от такий натуральний лимонад, який в змозі зробити кожен – от це зовсім інша річ! До того ж, на це потрібно мінімум часу і витрат! І найбільша перевага – знаєш хоча б, що п’єш!
Мені більше “Дюшес” та “Буратіно” подобався.
Цей рецепт – це, власне, і є оригінал всіх лимонадів.
Дуже приємний сайт, класні рецепти!