Майстер-клас від Delight

Наприкінці минулого тижня я був запрошений домом делікатесів Delight на майстер-клас, що його провадив шеф-кухар ресторації “Beef: М’ясо та вино” Юрій Ткаченко. Справа для мене нова та незвідана, тому я щиро вважав, що мені спочатку покажуть, як все готується, а потім дозволять приготувати все самому. Розмріявся. :mrgreen:  Виявляється, на таких подіях гості тільки спостерігають й куштують опісля.  Що, в принципі, теж непогано.

Тут я коротенько розповім про те, як все відбувалось й що готувалось, а в подальших дописах – будуть вже самі рецепти.

Шеф-кухар Юрій Ткаченко

Приміщення, де все відбувалось, це власна ресторація Delight, що знаходиться на другому поверсі супермаркету, що на бул. Лесі Українки, 5.

Всі компоненти страв були вже розкладені. А оскільки я приїхав не попоївши, то побачивши цю всю смакоту, то ладен вже був з’їсти й так, не приготоване. Втримало мене від цього вчинку тільки розуміння, що мені цього, на жаль, не дозволять зробити. Довелось чекати майстер-класу.

Кухня ресторації

Як можна помітити з фотографії, те, що називається бакалією, було не якесь ексклюзивне, а те, що продається в Delight. При чому, до цього дня, я чесно вважав що більшість того, чим я користуюсь в куховарстві – цілком пристойної якості й кращого шукати необхідності немає. Яке ж було моє здивування, коли я не побачив нічого з того, що я використовую. Навіть майонез, й то й мені незнайомий. :cry:

Бакалія з майстер-класу

На жаль, я протупив й не сфотографував всі компоненти до початку події. Тому виробники гірчиці та кетчупу залишились невідомі.

А тепер, власне, самі страви:

1. Тартар з телятини

Як розповів, в процесі приготування, шеф-кухар, то використання сирого м’яса в стравах – штука розповсюджена як в Європі, так і в США.

Цікаво, що б сказала б моя бабця, людина консервативних кулінарних поглядів, коли б я їй розповів про тартар? :-)

Було приготовано всього п’ять порцій,

Тартар

які потім поділили проміж всіх учасників. Спочатку, від жадібності, здавалось, що замало буде. По факту, з’ясувалось, що це на краще. З незвички – багато тартару не з’їси. А от на скуштувати – те, що треба.

2. Салат з горгонзолою та апельсиновим соусом

Чесно, готуючи самостійно різні салати, я вже звик, що в цій страві необов’язково має бути присутнім майонез та до того, що не посолений салат – це теж салат. *CRAZY* Але те, що було продемонстровано на майстер-класі –  розрив шаблону: виноград, інжир та солодкий апельсиновий соус – й, при всьому цьому, солодким цей салат не назвеш ніяк.

Салат з горгонзолою та апельсиновим соусом

Смачно, але мало. :cry:

3. Каре ягняти

Спостерігати за приготуванням цієї страви – саме по собі задоволення: і як готується підлива з таких компонентів, про які б і не подумав, що до м’яса пасують (малина, полуниця, порічка), і як готуються самі реберця…

Каре ягняти

Смачне та соковите м’ясо з солодкою підливою… м-м-м, шмакота! :-)

P.S. На вимогу вдячних глядачів шеф-кухар розповів свій рецепт борщу з соком лимону. Я його приготував. Вийшло не з першого разу, але зусилля були того варті.

1 коментар до “Майстер-клас від Delight”

Залиште ваш коментар!



Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі