Тефтелі зі свинини з рисом, під помідорами
Те, що вже маю один такий рецепт – якось зовсім вилетіло з голови. То ж, як шукав, знайшов два рецепти, що привернули мою увагу. Один з них – наступний:
11
Загальний час приготування
1,5 год.
- 750 г свинини
- 100 г рису
- 1 невелика червона цибулина
- 15 г подрібненої свіжої петрушки (3/4 склянки)
- 2 чайні ложки кмину
- 1 чайна ложка сушеної душиці (орегано)
- 800 г помідорів
- 200 мл курячого бульйону
- 1 чайна ложка солі
- 50 г сиру фета
- салат рукола
Підготовчий етап
Свинину варто брати жирну. Чим менше жиру, тим сухіші будуть тефтелі.
Кмин, він продається в зернятках, тому, якщо вдома немає млинка для прянощів,
то 5-10 хвилин задоволення, подрібнюючи зернятка ножем, гарантовані.
Свинину та цибулю перекрутити на м’ясорубці, додати всі прянощі та сіль.
Додати рис та все ретельно перемішати.
З фаршу зробити тефтелі, викласти їх в посуд,
згори викласти нарізані кубиками помідори,
влити бульйон.
Приготування страви
Духовку розігріти до 200°C, поставити в неї тефтелі та запікати (не накриті) впродовж 50 хвилин. Додати шматочки фети та запікати ще 10 хвилин.
Страва самостійна, найкраще смакує з салатом рукола.