Рис з морепродуктами

В принципі, це така собі лінива версія паельї. :-) З продуктів, які достатньо легко придбати в наших супермаркетах.
Виходить настільки смачно, що зацікавило навіть нашого кота.

Паелья на фоні кота

  • 400 г рису
  • 500 г креветок
  • 1 кг мідій очищених
  • 250 г кальмарів
  • 30 г оливок
  • 1 цибулина
  • 4 зубчики часнику
  • 0.5 чайної ложки мускатного горіху меленого
  • 0.25 чайної ложки каєнського перцю
  • естрагон, він же полин естрагонний, він же тархун
  • 150 г оливкової олії


[ad#horizontal_centered_banner]
Креветки варити впродовж 10-15 хвилин. Бульон процідити й відставити. Креветки почистити.

Відварені й почищені креветки

Мідії підсолити й обсмажити на оливковій олії. Й також хай чекають свого часу.

Обсмажені мідії

Кальмари порізати кільцями. Кинути в підсолену холодну воду, довести до окропу й варити 5-10 хв.

Відіварені кільця кальмарів

Цибулю порізати й підсмажити на оливковій олії до золотавого на великій сковороді. Всипати порізані зубчики часнику, викласти креветки й посипати естрагоном. Додати мідії, кільця кальмарів та, за бажанням, оливки. Залити те все бульоном з креветок й тушити 20 хв.

Тушені морепродукти

Окремо відварити рис, додавши червоного перецю та мускатного горіху.

Подавати страву до столу: рис, на який викладені дари моря й полите те все підливою.

Залиште ваш коментар!



Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі