Салат “Фунтік”

Це салат від однієї моєї знайомої, що за студентський часів мала прізвисько “Фунтік”. Так що рецепт іменний, авторський. =)

Салат Фунтік

  • 1 пекінська капустина
  • 10 помідорів чері
  • 1 куряча грудка
  • 5 курячих яєць
  • 3-4 столові ложки майонезу
  • базилік
  • сіль

Любителям замінювати складові: не варто заміщувати пекінську – білокачанною, а чері – звичайними. Краще тоді не готувати цей салат взагалі.

Підготовчий етап

Курячу грудку відварити та нарізати кубиками зі стороною ≈ 1 см.

Куряча грудка, нарізана кубиками

Яйця відварити та також нарізати кубиками.

Нарізані кубиками курячі яйця

Помідори чері нарізати четвертинками.

Четвертинки помідорів чері

Пекінську капусту розрізати вздовж на чотири частини та потім дрібно порізати впоперек.

В салат “пішла” вся зелена й та біла частина, де капуста ще не груба. Загалом десь 3/4 всієї довжини.

Нашаткована пекінська капуста

Приготування

Той випадок, коли підготовчий етап займає більше часу, ніж саме приготування страви й, тим більш, поїдання. Доля всіх салатів. *CRAZY*

Всі овочі скласти в миску, додати сіль та базилік за смаком й обережно перемішати. Додати майонез (тільки без оцього пост-совкового фанатизму) та перемішати ще раз. Виходить святковий тазик салату. =)

Салат Фунтік

Залиште ваш коментар!



Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі