Салат з перепелиними яйцями та твердим сиром

Не знаю, як у інших, народжених в совєтах, але, підозрюю, що так само, у мене ставлення до перепелиних яєць було як до їжі багатих. Щось таке, що асоціювалось з “гнобителями трудового народу” ну й вся така інша совєцька пропаганда. *CRAZY*

Що ж, часи змінюються, змінюється і ставлення до речей. Тим більш, що ціна на перепелині яйця – не сказати, щоб була якась така вже захмарна. Ні, споживати їх в якості яєчні – це таки марнотратство, а от у всілякі салати – цілком доречно, тим більш, що по рецепту йдуть саме вони.

Готувати цю ставу на якісь свята – занадто жирно буде: й яєць піде до біса, й готувати – захекаєшся. А от вряди-годи побавити себе смачненьким – саме те, що треба.

Салат з перепелиними яйцями

З розрахунку на одну порцію:

  • 3 перепелиних яйця
  • 1/4 червоної цибулі
  • 1/2 помідору
  • 2 листки салату-латуку
  • 25 г твердого сиру
  • гілочка кропу
  • 1 чайна ложка лимонного соку
  • 3 чайні ложки оливкової олії
  • дрібка солі


[ad#horizontal_centered_text]
Цибулину нарізати впоперек та викласти першим шаром,

Червона цибуля

половину помідору розрізати вздовж, видалити всю рідину та кісточки, нарізати тонко впоперек та викласти другим шаром,

Помідор

листки салату-латуку порвати дрібними клаптями та викласти третім шаром.

Салат-латук

Відварені яйця порізати на шість частин та викласти на листя салату-латуку,

Перепелині яйця

посипати згори тертим сиром

Я використовував як звичайний твердий сир, так і підкопчений, польський. З підкопченим сиром мені сподобалось більше.

Твердий сир

Прикрасити дрібно порізаним кропом.

Кріп

Полити салат посоленою оливковою олією, що змішана з лимонним соком.
[ad#horizontal_centered_text]

1 коментар до “Салат з перепелиними яйцями та твердим сиром”

Залиште ваш коментар!



Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі