Часник

Один з найбільш важливих інгредієнтів кулінарного мистецтва всіх країн – часник. Він має яскравий, насичений смак та аромат. Використовується практично в кожній кухні світу: азійській, європейській, африканській, обох американських.

Мелений часник


Часник має потужний, гострий аромат, як його вживати сирим. Україна – чи не єдина країна, в традиціях якої ця рослина йде в їжу сирою. В інших кухнях світу, в тій чи іншій формі, часник піддається термальній обробці. Часник, як правило, використовується в якості однієї зі складових в рецептах, а не в якості основного інгредієнта; хоча смажений часник споживається як приправа.

Часник може бути додано до смажених, печених, тушкованих страв. Його додають в супи, соуси, маринади, фарші, котлети, сосиски та інші м’ясопродукти. Зелені пагони часнику так само додаються до страв й мають часниковий аромат, хоча й набагато менш потужний, ніж зубчики часнику.

Чим менше в часнику зубчиків, тим сильніший смак. Якщо треба додати легкий, навіть солодкуватий, присмак часнику страві, то варто використовувати цілі зубчики. Чим більший присмак потрібен – тим дрібніше нарізати.

Сушений та мелений часник використовується як пряність. Його можна додавати замість чорного перцю в м’ясні або інші білкові страви. Наприклад, щоб зробити пряними котлету чізбургера, яєчню або омлет.

Щоб позбавитись запаху часнику з рук, варто промийте руки зі свіжим соком лимона, потім змити прохолодною водою.

Щоб освіжити дихання після часнику, треба розжувати гілочку свіжої петрушки.


Залиште ваш коментар!



Допомога армії України
Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі
  • User Avatar Марія до Коктейль "Слава Україні" – Скількись часу (років) тому шукала щось смачненьке та й натрапила на цей блог. Створила собі закладку, та якось забулося... А сьогодні, прочитавши слова дружини автора...
  • User Avatar Ірина до Лимонад – Дуже приємний сайт, класні рецепти!
  • User Avatar Марічка до Тісто для піци – Уже давно хотіла спробувати спекти піцу у домашніх умов. В нетрях Інтернету стільки рецептів, що неможливо визначитися. Але обрала Ваш - і не помилилася. Це...
  • User Avatar admin до Піца з мідіями та ананасом – Маркурія, взагалі піца випікається при 350 градусів на протязі півтори хвилини. Але звичайні побутові духовки на таке не здатні, тому спочатку прогріваєте духовку до максимальної...
  • User Avatar маркурія до Піца з мідіями та ананасом – При скікох градусах випікати?
  • User Avatar до Спагеті з фрикадельками – Буде смачно