Яєчний салат

На жаль, ім’я людини, яка першою змішала майонез з круто звареними яйцями – втрачено для історії. Але він або вона, швидше за все, була з Франції, враховуючи історію майонезу. Оскільки яйця були повсюдно і не коштовні, без сумніву, хтось отримав рецепт майонезу й подав його як салат з нарізаними яйцями.

Яєчний салат став частиною значної кількості салатів до сніданку чи для сендвічів, що поєднують їжу з високим вмістом протеїну та овочі, прянощі та трави. Іноді він входить, як складова, до салатів з куркою чи індичкою, з шинкою, з тунцем або лососем, з морепродуктами (краби, омари, креветки). Іноді нарізані яйця, замість майонезу, змішують з розтопленим вершковим маслом.

Яєчний салат

  • 4 курячих яйця
  • 1/8 частина червоної цибулі
  • 1.5 столові ложки майонезу
  • 0.5 столової ложки гірчиці
  • 0.5 чайної ложки паприки
  • листя салату-латуку
  • чорний перець (за смаком)
  • сіль (за смаком)

Яйця відварити, почистити та нарізати кубиками,

Нарізані яйця

цибулю дрібно посікти.

Подрібнена цибуля

Змішати разом яйця та цибулю, додати майонез (читайте, як приготувати домашній майонез з соняшникової олії) та гірчицю, паприку, сіль та чорний перець за смаком. Все ретельно перемішати.

Подавати на тарілці, вистеленій листям салату-латуку.

Яєчний салат

Залиште ваш коментар!



Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі