Креветки, смажені в паніровці

Різні продукти, смажені в паніровці, то завше (ну хіба як сильно вже постаратись та зіпсувати страву) смачна закуска. При певному досвіді, не обов’язково великому, достатньо легка в приготуванні страва. Ну а креветки, смажені в паніровці – це, як на мене, один з найкращих варіантів закуски для гулянки, особливо при правильно підібраних прянощах. А в рецепті, що я оце пропоную до розгляду – прянощі підібрані відмінно!

Креветки, смажені в паніровці

Кількість порцій
2


Загальний час приготування
25 хв.

  • 400 г великих креветок
  • 1 куряче яйце
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1/2 чайної ложки чорного перцю
  • 1/2 чайної ложки часнику (сушеного, меленого)
  • 1 чайна ложка паприки
  • борошно
  • панірувальні сухарі

Як я вже зауважив – креветки для цієї справи варто брати великі. Звісно, як хто забажає, може взяти й середні або маленькі, але як справа дійде до підготовки креветок для смаження – не кажіть, що не попереджав.

Серед великих креветок, що у нас продаються, є або королівські (дуже смачні, до речі), по 11.57 € за 1 кг, або розгодовані китайські (ніякі на смак) 6.02 € за 1 кг. Так от, у випадку цієї страви, можна брати й китайські.

Королівські креветки

Почистити креветки від панциру, але залишити останню, від хвоста, ланку (так їх і обвалювати легше, й потім їсти зручніше).

Чищені креветки

Додати всі прянощі та ретельно перемішати.

Обваляти креветки (у вказаному порядку) в борошні, розбовтаному яйці, панірувальних сухарях.

Креветки в паніровці

На сковороду налити на 2-3 мм соняшникової олії, розігріти на великому вогні та смажити по 45 секунд – 1 хвилину з одного боку,

Різниця часу при смаженні істотна: при 45 секундах креветки виходять ледь не досмажені, але соковиті, при 1 хвилині – добре просмажені. Якщо смажити по хвилині, то хай не лякає золотаво-коричневий колір – то вони ще не згоріли. =)

Креветки, що смажаться

та з другого той самий час.

Креветки, що смажаться

Зауваження. Є така традиція, що всілякі такі, смажені в паніровці страви (креветки, гриби тощо) подають з соусом. В випадку цих креветок соус буде тільки зайвим – він забиватиме смак прянощів.


Залиште ваш коментар!



Допомога армії України
Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі
  • User Avatar Марія до Коктейль "Слава Україні" – Скількись часу (років) тому шукала щось смачненьке та й натрапила на цей блог. Створила собі закладку, та якось забулося... А сьогодні, прочитавши слова дружини автора...
  • User Avatar Ірина до Лимонад – Дуже приємний сайт, класні рецепти!
  • User Avatar Марічка до Тісто для піци – Уже давно хотіла спробувати спекти піцу у домашніх умов. В нетрях Інтернету стільки рецептів, що неможливо визначитися. Але обрала Ваш - і не помилилася. Це...
  • User Avatar admin до Піца з мідіями та ананасом – Маркурія, взагалі піца випікається при 350 градусів на протязі півтори хвилини. Але звичайні побутові духовки на таке не здатні, тому спочатку прогріваєте духовку до максимальної...
  • User Avatar маркурія до Піца з мідіями та ананасом – При скікох градусах випікати?
  • User Avatar до Спагеті з фрикадельками – Буде смачно