Запіканка з картопляного пюре

Запіканка з картопляного пюре – це, мабуть, чи не найнесподіваніша страва з тих, що я готував. Можливо це все через владу стереотипів? Хз… але, тим не менш, страва смачна. Єдиний її недолік – холодною смакує вже не так. То ж подавати виключно гарячою.

Запіканка з картопляного пюре

Кількість порцій
6


Загальний час приготування
1 год.

  • 0.5 кг картоплі
  • 250 г грибів
  • 100 г шинки (чи 1 куряча грудка)
  • 100 г твердого сиру
  • 1 куряче яйце
  • 100 мл вершків
  • 25 г масла
  • 1 зубчик часнику
  • сіль

Приготування складових

Гриби нарізати пластинками та посмажити на пательні.

Смажені гриби

Якщо замість шинки буде використана курка, то зварити грудку та нарізати пластинками.

Нарізана пластинками відварена куряча грудка

Цибулю нашаткувати та обсмажити до золотавого.

Обсмажена до золотавого цибуля

Картоплю відварити,

Варена картопля

розтовкти в пюре, додати солі, обсмажену цибулю, подрібнений зубчик часнику, вбити яйце, додати масла та влити вершки. Все ретельно перемішати та з’їсти. *CRAZY*

Картопляне пюре на запіканку

Якщо ж вистачило сили волі ту смакоту не з’їсти як самостійну страву, то час готувати те, заради чого все мудрувалось:

Приготування запіканки

На невелике деко з високими стінками викласти половину пюре,

Шар пюре

гриби,

Шар грибів

нарізану шинку (чи курку),

Шар шинки

решту пюре,

Другий шар пюре

посипати згори тертим твердим сиром.

Шар твердого сиру

Запікати в духовці при 180°C впродовж 20 хвилин.

Запіканка з пюре

P.S. Як на мене – з шинкою смачніше, а от дружині більше подобається з куркою.


3 коментарів до “Запіканка з картопляного пюре”

  • Ромашка:

    Частенько готую таку запіканку, але з грибами і шинкою не пробувала. Найчастіше роблю це з сьомгою, попередньо відваривши її. І часник в картопляне пюре я не додаю. А ваш варіант мені спобобався, обо”язково спробую. Особливо припала до душі ідея потерти зверху сир. І як я до цього не додумалась! Як не приготую її, то все здається, що чогось не вистачає моїй страві. А з cиром вийде довершений варіант!

    • admin:

      І часник в картопляне пюре я не додаю.

      Ой, даремне! Тут він – родзинка смаку.

      Особливо припала до душі ідея потерти зверху сир.

      Ну як же тут без сиру! *CRAZY*

  • Каміла:

    Я готую таку запіканку, але не з пюре, а зі скибок картоплі. Саме шукаю нові ідеї для святкового столу, тому обов’язково спробую таку варіацію страви. І часник тут дуже доречний:)

Залиште ваш коментар!



Допомога армії України
Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі
  • User Avatar admin до Піца з мідіями та ананасом – Маркурія, взагалі піца випікається при 350 градусів на протязі півтори хвилини. Але звичайні побутові духовки на таке не здатні, тому спочатку прогріваєте духовку до максимальної...
  • User Avatar маркурія до Піца з мідіями та ананасом – При скікох градусах випікати?
  • User Avatar до Спагеті з фрикадельками – Буде смачно
  • User Avatar Marina до Тісто для піци – Ваш італійський рецепт просто знахідка для мене. Друзі говорять що тісто краще ніж в деяких «італійських» піцеріях міста. Вже й подруга попросила рецепт. А на...
  • User Avatar Наталія до Оливкова олія Ravika – Взагалі-то на оливковій олії екстра вірджин не смажать.
  • User Avatar Михайло до Меню Макдональдс – 1. Не всі гладкі люди їдять у Макдональдсі 2. Не всі, хто їсть у Макдональдсі - гладкі.