Хліб для сендвічів (пшенично-житній)
Перш, ніж придбати цей хліб, я не розумів, навіщо, замість просто житнього, випікати пшенично-житній. От тільки, як цікавість взяла вгору над моїм скепсисом і я придбав та скуштував його – все стало на свої місця: і ідея правильна, і виконання не викликає нарікань.
Оскільки традиції випікання хлібу в Україні так і лишились як спадок з совєцьких часів, то й ставлення до таких вимог, як “тонкий смак”, “вишуканість” – все ще відсутнє як клас. Тому й житній хліб, що випікається в нашій країні – грубий. Але, якщо смак житнього хлібу до вподоби, але те, як його печуть – не влаштовує, то, як альтернатива, пшенично-житній хліб “Harry’s” до ваших послуг.
В якості хлібу для сендвічів я його використовувати не ризикну: занадто яскравий смак. А в сендвічах, все ж таки, головне, як на мене, те, що між хлібцями. А от як хліб до страв – саме те, що треба. А ще, як сухарики, пшенично-житній “Harry’s” просто ідеально пасує до тартару з яловичини: і за смаком, і за розмірами (з кожної скибки – чотири трикутники, якраз на порцію).
Продається хліб в мережі супермаркетів “Auchan” по ціні 1.93 € за упаковку з 12 скибок.
Якщо порівняти з ціною в євро на пшеничний хліб для сендвічів (того ж виробника), про який я писав десь пів-року тому, то можна помітити, що ціни в нашій країні нас ростуть не тільки гривневі. На жаль, це вже питання не для обговорення на кулінарному блозі…