Тартар з яловичини

Остання зі страв, з якими я познайомився на майстер класі. Оскільки фото вийшли тьмяні, то полишалось? Ну й приготувати вдома цікаво було та порівняти смак страви, що приготовлена шеф-кухарем та домашньої. Забігаючи наперед, скажу, що “домашній” варіант смакував краще. Можливо через те, що було використано майонез домашній

Тартар з яловичини

З розрахунку на 2 порції:

  • 250 г яловичини (вирізка)
  • 40 г корнішонів
  • 20 г каперсів
  • 40 г чевоної цибулі
  • 1 чайна ложка гірчиці
  • 2 чайні ложки майонезу
  • 3 чайні ложки томатного соусу
  • 5 г базиліку
  • сіль за смаком
  • 2 перепелиних яйця
  • хліб житній

Загальний час приготування: 30 хв.

М’ясо нарізати дрібними клаптями,

Щоб яловичину було зручніше різати – треба її трохи підморозити. Ну й, звісно, морожене м’ясо на цю страву використовувати не можна.

Яловичина рублена

корнішони дрібно посікти,

Подрібнені корнішони

так само дрібно посікти каперси,

Подрібнені каперси

та дрібно ж посікти цибулю.

Подрібнена цибуля

Яловичину, корнішони, каперси та цибулю скласти в посуд, перемішати. Додати базилік, сіль, майонез, гірчицю та томатний соус та все ретельно перемішати.

Викласти…

А далі настає халепа. *CRAZY* Бо викладати тартар, для красивої подачі до столу, треба в формі низького циліндру. Що руками аж ніяк не зробиш. Потрібна спеціальна формочка. Я скористався відерком з-під солодких горішків: вклав фарш на дно, прим’яв, а потім витрусив на тарілку.

…фарш по порціях,

Фарш

З допомогою чайної ложки зробити заглибину по центру та викласти туди жовток яйця.

Тартар з яловичини

Подавати тартар до столу разом зі шматочками житнього хлібу.

Хліб має бути підсушений в духовці до стану твердої скоринки, але м’який в середині. Не зовсім сухарик, але близько до того. Хоча й свіжий житній – смакує.

Залиште ваш коментар!



Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі