Фарш в духовці a la м’ясо по-французьки

Цю страву я вперше побачив (й скуштував, звісно) у приятеля, зайшовши до нього зранку. Ввечері напередодні у них була гулянка, ну а ось ця смакота, невелика порція, власне - була в холодильнику. На мене чекала, не інакше. :mrgreen:

Легкість та швидкість приготування не відміняють того, що, завдяки цій страві можна прославитись як вправний кухар. А у питанні зваблення прекрасної статі – це може бути переконливим аргументом. :)

Гуляємо! :)

  • 0.5 кг фаршу з яловичини
  • 400 г твердого сиру
  • 2 цибулини
  • сіль
  • перець



Цибулю порізати напівкільцями й викласти на противень.

Шар цибулі

Фарш можна використати як придбаний в супермаркеті (якщо маєте міцний шлунок і ви ризикова людина), так і той,  що приготований самостійно. В другому випадку – яловичину варто брати жирну, інакше, при запіканні, фарш стане сухим. Перекрутити м’ясо на фарш, додати сіль, перець, прянощі за смаком (при останньому приготуванні – я додавав карі), ретельно все перемішати й викласти згори на цибулю.

Шар фаршу

Згори все посипати перетертим сиром.

Можна брати найдешевший сир: різниця для страви - не суттєва.

Шар сиру

Запікати в духовці при температурі 200 °C впродовж півгодини.

Подавати до столу, порізавши квадратними чи прямокутними (як душа забажає, насправді. Та хоч трикутними :mrgreen: ) шматочками й виклавши на тарілки.

P.S.  Страва добре смакує з винами типу масандровського чорного “Мускателю”. ;)


Залиште ваш коментар!



Допомога армії України
Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі
  • User Avatar Марія до Коктейль "Слава Україні" – Скількись часу (років) тому шукала щось смачненьке та й натрапила на цей блог. Створила собі закладку, та якось забулося... А сьогодні, прочитавши слова дружини автора...
  • User Avatar Ірина до Лимонад – Дуже приємний сайт, класні рецепти!
  • User Avatar Марічка до Тісто для піци – Уже давно хотіла спробувати спекти піцу у домашніх умов. В нетрях Інтернету стільки рецептів, що неможливо визначитися. Але обрала Ваш - і не помилилася. Це...
  • User Avatar admin до Піца з мідіями та ананасом – Маркурія, взагалі піца випікається при 350 градусів на протязі півтори хвилини. Але звичайні побутові духовки на таке не здатні, тому спочатку прогріваєте духовку до максимальної...
  • User Avatar маркурія до Піца з мідіями та ананасом – При скікох градусах випікати?
  • User Avatar до Спагеті з фрикадельками – Буде смачно