Ямайські колобоки
Я не прихильник того, щоб їжу перетворювати на забавки. Маю на увазі цілий прошарок любителів страви оформлювати у вигляді тварин, рослин, пейзажів тощо. Причому, в більшості випадків, ці дива мають більше відношення до образотворчого мистецтва, а не до кулінарії – за складові там все той же остогидлий набір постсовєцької кухарки: яйця, помідори, сир, майонез, ну й всілякі там оливки-цибуля-петрушка. На смак же – це все те саме невиразне їдло, що зазвичай видають за страви. Любительками страждати такої фігнею є, якщо не помиляюсь, всілякі Дюмки та Гюгошки: перша квадра у всій свої красі. А за ще за цим заняттям помічені носії 3Ф.
1
Загальний час приготування
25 хв.
- 4 курячих яйця
- 100 г плавленого сиру
- 2 столові ложки майонезу
- 3-4 гілочки кропу
- 10 маслин без кісточки
Як прочитати перший абзац, то може виникнути цілком слушне питання: “як, при такому ставленні автора, міг з’явитись цей рецепт?” Пояснюю: “мене підступно змусили. Оскільки у дружини 1В, у мене 3В, а їй от забажалось приготувати щось отаке, то мені легше було погодитись, ніж оце переконувати, а потім бачити нещасний вигляд. Так що раптом що – всі претензії до дружини.”
Яйця відварити, почистити. Один жовток натерти на дрібній тертці окремо,
решту яєць натерти, так само, на дрібній тертці.
Плавлений сирок теж натерти на дрібній тертці.
Кріп дрібно порізати, оливки – знов ж таки натерти на дрібній тертці (та ще пригода).
Яйця та сир скласти в посуд, додати майонез та все ретельно перемішати.
З суміші сформувати кульки (як набирати чайною ложкою – кількість буде саме така, як треба) та обвалювати їх окремо або в жовтку, або в кропі, або в маслинах. Оскільки, по результату, є кульки чорного, зеленого та жовтого кольору, то з них викласти прапор Ямайки.
Звісно, що прапор тут виглядає достатньо умовно, але як кому не шкода часу, то, збільшивши кількість складових, можна викласти вже так, щоб було зрозуміло всім без винятку, що це саме прапор, а не просто кульки різнокольорові.
P.S.. В оригінальному рецепті, який мені дістався, маслини не були присутні. Маслини я додав з власного смаку, оскільки вони чудово пасують до яйця та сиру, та без них би не вийшов ямайський прапор
Досить цікава страва, головне, що робити є не зовсім складно, але на фініші отримуєш унікальну річ, яка дивує своєю екстравагантністю всіх гостей та ще й смачно.
Схиляюсь перед вашим терпінням обвалювати колобки. У мене, зазвичай, до остаточної страви не доходить: обваляв – з’їв.