Солянка м’ясна

Неймовірно смачна страва, яка, як на мене, є даремною витратою м’яса, що його можна було б використати, з більшою користю, в інших стравах. :-/

Солянка м'ясна

Кількість порцій
8


Загальний час приготування
2 год.

  • 800 (400) г яловичини
  • 100 г копчених ковбасок
  • 100 г буженини
  • 100 г шинки
  • 1 цибуля
  • 1 морква
  • 200 г солоних огірків
  • 3 столові ложки каперсів
  • 200 г маслин
  •  5 столових ложок томатної пасти
  • 3 лаврових листочки
  • 100 мл розсолу з огірків чи з консервованих маслин
  • чорний перець
  • лимон

Взагалі-то, якщо брати замість 800 грам – 400, то цілком собі страва, що не викликає нарікань щодо “марнотратства”. Але, на превеликий жаль, в такому випадку виходить не такий насичений смак.

Приготування м’яса

Яловичину варити впродовж 1-1.5 годин на середньому вогні. Яловичину не обов’язково брати вирізку.

Яловичина

Як зварилось – витягнути, нарізати кубиками зі стороною ≈1 см. Такими самими кубиками нарізати ковбаски, шинку та буженину. Все м’ясо обсмажити разом на пательні за 5-10 хвилин.

М'ясо на солянку

Приготування заправки

Поки вариться яловичина – є час приготувати заправку до солянки.

Цибулю нашаткувати та обсмажити до золотавого,

Обсмажена цибуля

додати натерту чи дрібно нарізану моркву та обсмажувати на середньому вогні 5 хвилин.

...та обсмажена морква

Додати нарізані солоні огірки та обсмажувати 2-3 хвилини.

...та солоні огірки

Додати томатну пасту, пару ложок бульйону та тушити 10 хвилин.

Засмажка для солянки

Приготування м’ясної солянки

Бульйон знов довести до кипіння (на дещо більшому від середнього вогні), додати туди обсмажене м’ясо та варити 10 хвилин.

Бульйон з м'ясом

Додати засмажку,

Засмажка до бульйону

каперси,

Каперси до бульйону

влити розсол. Варити ще 10 хвилин.

Зняти з вогню, додати чорний перець, лаврові листя

Прянощі до м'ясної солянки

накрити кришкою та дати настоятись 15 хвилин. Потім прибрати лаврове листя.

Як подавати до столу, додати шматочки лимону та маслини (цілі або порізані).

2 коментарів до “Солянка м’ясна”

  • Дарія:

    З таким детальним описом приготування страви кожен зможе стати шеф-кухарем на своїй кухні. Ще ніколи не пробувала до м’ясної солянки додавати каперси. Кулінарним фантазіям і хитрощам немає меж. І це прекрасно!

  • Іван:

    Обожнюю таку страву, як м’ясна солонка. Навіть більше, ніж борщ. Потрібно буде замовити коханій, шо б приготувала мені її. Тим більше, що з таким рецептом у неї не повинно виникнути ніяких ускладнень. Наприклад, мені подобаються описи приготування з фотографіями. З таким описом навіть я зможу її приготувати, але краще перекладу цю справу на жіночі плечі :)

Залиште ваш коментар!



Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі