Орегано

Орегано, або душиця чи материнка – родом з середземноморського регіону, де вона росте в достатку.

Близька з майораном, бо насправді вона – дикий майоран.  :-)

Орегано

Ця пряність широко використовується для приготування страв італійської та грецької кухні.

Орегано часто використовується зі смаженими, запеченими чи смаженими на грилі овочами, м’ясом чи рибою. Додавати орегано треба незадовго до закінчення готування, щоб зберегти аромат пряності.

Додається в страви, в яких присутні томатні соуси: піцу, чілі або спагеті. Також може додаватись в салати зі свіжих овочів.

Орегано відмінно поєднується з часником, цибулею, чебрецем, базиліком, петрушкою та оливковою олією.

Варто зауважити, що додавати душицю треба дуже обережно, в маленькій кількості – “передозування”  може спричинити до того, що страва стане гіркою.


Залиште ваш коментар!



Допомога армії України
Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі
  • User Avatar Марія до Коктейль "Слава Україні" – Скількись часу (років) тому шукала щось смачненьке та й натрапила на цей блог. Створила собі закладку, та якось забулося... А сьогодні, прочитавши слова дружини автора...
  • User Avatar Ірина до Лимонад – Дуже приємний сайт, класні рецепти!
  • User Avatar Марічка до Тісто для піци – Уже давно хотіла спробувати спекти піцу у домашніх умов. В нетрях Інтернету стільки рецептів, що неможливо визначитися. Але обрала Ваш - і не помилилася. Це...
  • User Avatar admin до Піца з мідіями та ананасом – Маркурія, взагалі піца випікається при 350 градусів на протязі півтори хвилини. Але звичайні побутові духовки на таке не здатні, тому спочатку прогріваєте духовку до максимальної...
  • User Avatar маркурія до Піца з мідіями та ананасом – При скікох градусах випікати?
  • User Avatar до Спагеті з фрикадельками – Буде смачно