Тефтелі зі свинини

Тефтелі – це одна з небагатьох страв, що я регулярно куштував в різних закладах громадського харчування, але, здається, ніколи – вдома. Принаймні, я такого не пригадую. То ж, ще не почавши готувати цю страву, я був переконаний що вийде значно смачніше, ніж нагадувала смакова пам’ять…

Що ж, з почуттям глибокого задоволення хочу повідомити, що відчуття мене не підманули. Шмакота!

Тефтелі зі свинини

З розрахунку на 11 порцій (3 тефтелі на порцію):
Для підливи

  • 1 цибуля
  • 2 моркви
  • 5 ложок томатної пасти
  • 300 мл води
  • 2 ложки сметани чи 1 ложка майонезу
  • 1/4 чайної ложки базиліку
  • 1/2 чайної ложки солі

Для тефтелів

  • 1 кг жирної свинини
  • 1 цибуля
  • 100 г рису
  • 1 чайна ложка солі
  • 1/2 чайної ложки коріандру
  • борошно

Загальний час приготування: 1 год. 30 хв.

[ad#horizontal_centered_text]

Приготування підливи для тефтелів

Цибулину нарізати напівкільцями, обсмажити до золотавого,

Обсмажена до солодкого цибуля

додати натерту моркву та обсмажувати на середньому вогні впродовж 5 хвилин.

Обсмажені цибуля та морква

Додати томатну пасту й за вибором сметану чи майонез, базилік та сіль, влити воду, довести до кипіння, зменшити вогонь, накрити пательню кришкою, дати прокипіти 3-5 хв та все перемішати.

Підлива для тефтелів

Перелити підливу в посуд, бо чиста пательня нам знадобиться в подальшому.

Приготування тефтелів

100 гр рису відварити,

Відварений рис

свинину та цибулину перекрутити на м’ясорубці,

Свинина має бути жирна: десь 1/5 – 1/6 частину жиру. Чим його менше, тим сухіші будуть тефтелі.

Фарш зі свинини

перемішати з рисом, додати коріандр та сіль. Все ще раз ретельно перемішати.

Фарш на тефтелі

З фаршу сформувати кульки (як набирати столовою ложкою – розмір тефтелів буде саме той, що треба),

М'ясні кульки на тефтелі

обваляти в борошні.

М'ясні кульки на тефтелі в борошні

Обсмажити кульки з обох боків на пательні на більшому від середнього вогні до утворення легкої скоринки,

Обсмажені тефтелі

викласти їх всі знов в пательню,

Тефтелі зі свинини

вилити згори підливу.

Якщо хто любить споживати такі страви з юшкою, можна влити води до рівня третини від висоти тефтелів.

Тефтелі зі свинини в підливі

Тушити під закритою кришкою на малому вогні впродовж пів-години.
[ad#horizontal_centered_text]

2 коментарів до “Тефтелі зі свинини”

Залиште ваш коментар!



Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі