Цибулево-картопляний суп (Potage Parmentier)

Цибулево-картопляний суп-пюре або Potage Parmentier – класичний суп французької кухні. Існує безліч варіантів його приготування, що обмежують тільки уявою кухаря.

Цибулево-картопляний суп-пюре

Кількість порцій
8


Загальний час приготування
30 хв.
  • 2 цибулини-порей
  • 3 зубчики часнику
  • 400 г картоплі
  • 100 мл вершків
  • 1 чайна ложка чебрецю
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 лавровий листочок
  • 1/8 чайної ложки чорного перцю
  • 700 мл курячого бульйону
  • 4 столові ложки оливкової олії
  • 50 масла

Підготовчий етап

Цибулю-порей ретельно промити та нарізати тільки білу та світло-зелену частини.

Нарізана цибуля-порей

Картоплю нарізати невеликими кубиками.

Нарізана картопля

Приготування

Олію та масло додати в каструлю, поставити на середній вогонь та розтопити масло.

Оливкова олія та розтоплене масло

Додати цибулю порей та нарізаний часник. Обсмажувати 10 хвилин, поки цибуля не стане м’якою.

Обсмажена цибуля-порей

Влити бульйон, додати картоплю, чебрець, сіль, перець та лаврові листочки. Довести до кипіння варити 15 хвилин, поки не звариться картопля.

Смак супу дуже залежить від самого бульйону. Краще за все, якщо бульйон зварений з самих жирних частин курки.

Цибулево-картопляний суп

Вийняти лаврове листя та перемолоти все блендером.

Цибулево-картопляний суп-пюре

Влити вершки, поставити на вогонь та довести до кипіння.

Цибулево-картопляний суп-пюре

Зняти страву з вогню. Як розливати по порціях – можна додати нарізану зелену цибулю.


Залиште ваш коментар!



Допомога армії України
Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі
  • User Avatar Марія до Коктейль "Слава Україні" – Скількись часу (років) тому шукала щось смачненьке та й натрапила на цей блог. Створила собі закладку, та якось забулося... А сьогодні, прочитавши слова дружини автора...
  • User Avatar Ірина до Лимонад – Дуже приємний сайт, класні рецепти!
  • User Avatar Марічка до Тісто для піци – Уже давно хотіла спробувати спекти піцу у домашніх умов. В нетрях Інтернету стільки рецептів, що неможливо визначитися. Але обрала Ваш - і не помилилася. Це...
  • User Avatar admin до Піца з мідіями та ананасом – Маркурія, взагалі піца випікається при 350 градусів на протязі півтори хвилини. Але звичайні побутові духовки на таке не здатні, тому спочатку прогріваєте духовку до максимальної...
  • User Avatar маркурія до Піца з мідіями та ананасом – При скікох градусах випікати?
  • User Avatar до Спагеті з фрикадельками – Буде смачно