Різото з фрикадельками

Як свідчить практика, то більшість смачних страв, що на перший погляд здаються безмежно складними – елементарні в приготуванні. Різото з фрикадельками – не виключення.

Різото з фрикадельками

Кількість порцій
8


Загальний час приготування
1 год.
  • 400 г свинини
  • 140 г довгого рису
  • 400 г помідорів
  • 1/2 цибулини
  • 2 зубчики часнику
  • 2 чайні ложки коріандру
  • 2 чайні ложки кмину
  • 1/4 чайної ложки білого перцю
  • 1 чайна ложка солі
  • 2 пір’їни зеленого перцю
  • 5-6 гілочок петрушки
  • 1 л овочевого чи курячого бульйону


На повноправне різото страва не тягне з відсутності частини складових, але, загалом, за методою приготування – різото і є. =)

Підготовчий етап

Помідори залити окропом, очистити від шкірок, дрібно нарізати.

Очищені та нарізані помідори

Фарш перекрутити, додати сіль та білий перець, ретельно перемішати, зробити кульки розміром з перепелине яйце.

Фрикадельки

Ріпчасту цибулю та часник дрібно нашаткувати.

Нашатковані ріпчаста цибуля та часник

Листочки петрушки та зелену цибулю дрібно нарізати.

Нарізані петрушка та зелена цибуля

Кмин перемолоти чи дрібно нарізати (те ще задоволення!).

Кмин подрібнений

Приготування

Фрикадельки обсмажити до утворення скоринки й відкласти.

Фрикадельки зі свинини

На тій ж петельні обсмажити ріпчасту цибулю та часник впродовж 5 хвилин.

Обсмажені ріпчаста цибуля та часник

Додати рис, коріандр та кмин й обсмажувати ще 1-2 хвилини.

Обсмажені рис та прянощі

Додати помідори, влити бульйон та варити до моменту, поки рис не стане майже готовим (10-15 хвилин).

Різото

Додати фрикадельки, петрушку та зелену цибулю та варити до готовності рису (ще 5 хвилин).

Петрушка та зелена цибуля – це мій вибір того, що варто додати в страву. Ці складові не обов’язкові й додаються на розсуд кухаря.

Різото з фрикадельками

Зауваження. Страву солити не треба, бо буде гидка кислятина.


2 коментарів до “Різото з фрикадельками”

  • Евгенія:

    Дивина! У цій страві немає ніяких екзотичних інгредієнтів, але смак дуже незвичайний – моїй родині дуже сподобалось! Та й приготування не зайняло багато часу. Справді смакота, щиро дякую вам за рецепт!

    • admin:

      Дивина! У цій страві немає ніяких екзотичних інгредієнтів, але смак дуже незвичайний

      Це через відсутність солі. ;)

      моїй родині дуже сподобалось! … Справді смакота, щиро дякую вам за рецепт!

      О, якщо всій сім’ї сподобалось, то це просто чудово. =)

Залиште ваш коментар!



Допомога армії України
Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі
  • User Avatar Марія до Коктейль "Слава Україні" – Скількись часу (років) тому шукала щось смачненьке та й натрапила на цей блог. Створила собі закладку, та якось забулося... А сьогодні, прочитавши слова дружини автора...
  • User Avatar Ірина до Лимонад – Дуже приємний сайт, класні рецепти!
  • User Avatar Марічка до Тісто для піци – Уже давно хотіла спробувати спекти піцу у домашніх умов. В нетрях Інтернету стільки рецептів, що неможливо визначитися. Але обрала Ваш - і не помилилася. Це...
  • User Avatar admin до Піца з мідіями та ананасом – Маркурія, взагалі піца випікається при 350 градусів на протязі півтори хвилини. Але звичайні побутові духовки на таке не здатні, тому спочатку прогріваєте духовку до максимальної...
  • User Avatar маркурія до Піца з мідіями та ананасом – При скікох градусах випікати?
  • User Avatar до Спагеті з фрикадельками – Буде смачно