Каре ягняти

Ніжність та соковитість каре ягняти – я оцінив. Але от приготувати вдома таке – мабуть, все ж таки складно буде, якщо на плиті немає грилю. Так що, як в сім’ї постало питання зміни плити на нову – то, може, варто розглянути варіант плити з грилем? Ну то таке… я тут про страву.  :-)

Каре ягняти

  • 1 кг каре ягняти
  • 200 г малини
  • 200 г порічки
  • 200 г полуниці
  • 250 мл сухого червоного вина
  • 2-4 столові ложки цукру
  • 100 г вершкового масла
  • розмарин
  • 3 гілочки тим’яну
  • оливкова олія

Соус для каре ягняти

Змішати всі ягоди в каструлі, додати 100 мл вина, 2 столові ложки цукру. Поставити на вогонь й довести до кипіння.

Ягоди в вині

Все це має кипіти 20 хв, опісля додати 150 мл вина й, за необхідністю, щоб було солодке, додати цукру. Розмішати до розчинення цукру. Суміш процідити через сито.

Соус до каре ягняти

Соус вважати за такий, що готовий полити каре. Якого ще немає, хочу зауважити. *CRAZY*

Каре ягняти

Каре ягняти очистити від жиру, очистити самі ребра.

Каре, очищене від жиру

Змастити каре оливковою олією та обсмажити на грилі з обох боків (3-5 хв).

Обсмажене на грилі каре

При температурі духовки 180°C та режимі “з конвекцією” запікати впродовж… отут саме цікаве: запікати можна так, щоб було з кров’ю, соковите або пропечене. Відповідно і час запікання 5-10-15 хв відповідно.

Як м’ясо готове, розрізати каре навпіл,

Каре ягняти

полити розтопленим вершковим маслом,

Змащене маслом каре ягняти

Скріпити каре між собою, як на титульному фото, полити згори соусом та прикрасити гілочкою розмарину.

Залиште ваш коментар!



Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі