Салат з горгонзолою

Салат з горгонзолою – страва смачна, але, сцуко, коштовна. :roll:

І, хоча замість горгонзоли можна використати будь-який сир з пліснявою – ситуації це не полегшує.

Салат з горгонзолою

  • 550 г салату Бостон
  • 300 г салату рукола
  • 500 г червоного винограду
  • 550 г інжиру
  • 500 г сиру горгонзола
  • 1.8 л апельсинового соку (свіжовичавленого)
  • 20 мл лимонного соку (свіжовичавленого)
  • 350 г цукру
  • 4 гілочки розмарину
  • 50 мл оцет винний (червоний)

Оскільки всі фото – з майстер-класу, то не всі є й не завжди належної якості.  :oops:

Апельсиновий соус для салату

З апельсинів (усіх) зробити фреш та… ніколи не здогадаєтесь що далі! Хто здогадався – мовчіть! Іншим – розкриваю сумну таємницю: фреш ставиться кипіти.

Фреш, що кипить

Як закипить – додати половину цукру, розмішати й полишити кипіти поки не википить половина рідини. Зняти з вогню, охолодити.
В другу каструлю влити весь оцет, додати другу частину цукру, розмішати та випарювати до стану карамелізації. Влити до фрешу, туди ж – лимонний сік, перемішати та додати розмарин.
Соус для салату готовий.

Соус для салату

Салат

В велику миску порвати обидва салати. Обов’язково саме рвати руками, а не різати. Технологічні вимоги, фіглі.

Салати

Полити соусом та перемішати,

Салати в соусі

додати порізаний половинками виноград та перемішати ще раз.

Салати та виноград

Викласти салат по порціях,

Салат

і вже порції прикрасити четвертинками інжиру та поламаною на маленькі шматочки горгонзолою.

В салат використовується сир з пліснявою горгонзола,

Горгонзола

але ніщо не заважає, як я вже зауважував раніше, використати інший сир з пліснявою. В такому випадку це вже буде не “салат з горгонзолою”, а “салат з %name%”.

Залиште ваш коментар!



Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі