Гуляш

Взагалі-то я ніколи не піддавав сумніву той факт, що гуляш – то друга страва. Меж не було моєму здивуванню, коли з’ясувалось: це – суп, до того ж – угорський. Друге якось вже, на фоні першого, сприйнялось без належного здивування. :mrgreen:

Гуляш

  • 600-700 г яловичини
  • 3 середні картоплини
  • 1 помідор
  • 1 цибулина
  • 1 морквина
  • 1 яйце
  • 6 ст. ложок борошна
  • лавровий лист
  • чорний перець
  • червоний перець


[ad#horizontal_centered_banner]
Цибулю дрібно порізати, обсмажити до золотавого

Обсмажена цибуля

додати дрібку червоного перцю й обсмажити ще секунд 15.

М’ясо порізати невеликими кубиками й обсмажити на великому вогні поки не почне кипіти сік

Обсмажена яловичина

Залити окропом по рівень м’яса на сковороді

Тушена яловичина

та тушити під кришкою впродовж 1-1.5 годин, слідкуючи, щоб рідина не википіла й додаючи окропу так, щоб не повністю заливати м’ясо.

Поки м’ясо тушиться, саме час підготувати галушки та помідор.

Яйце розбовтати, посолити, додати борошна й замісити. Тісто розкатати в жмут товщиною 2 см й порізати на тонкі скибки.

Галушки

Й залишити… хай сохнуть. Не забути перегорнути на іншу сторону.
Помідор полити окропом й зняти шкурку. Й теж полишити, разом з галушками. Хай чекають свого зоряного часу. :)

В принципі, достатньо й одного. Але коли я додав чотири, то за пару днів суп зкис.

Помідори на гуляш

Як м’ясо приготується, додати сіль та чорний перець. Вилити все в каструлю (я користую 4 літрову), залити все окропом та поставити на середній вогонь. Як закипить, додати порізану кружальцями моркву.

Морква пішла :)

Через 15 хв – всипати порізану картоплю. Як вона звариться – додати лавровий лиист, галушки та помідор.

Варити, поки не заваряться галушки й прибрати лавровий лист.

Подавати на стіл та чекати на захоплені вигуки оточуючих. :-P

Залиште ваш коментар!



Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі