Курка Кунг Пао

Класична страва китайської кухні: курка Кунг пао.

Курка Гонг Бао

  • 2 курячих грудки
  • 100 г сирого арахісу
  • 4 сухих перців чілі
  • 4 зубчики часнику
  • 5 см кореню імбиру
  • 6 пір’їн зеленої цибулі
  • 8 столових ложок соєвого соусу
  • 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю

З того, що я побачив на китайських кулінарних сайтах – я не додавав до маринаду вина, солі та цукру. Біда в тому, що там чіткого співвідношення цих складових не вказується, а самого на експерименти щось не тягне. Від не доданих складових, сподіваюсь, справа не сильно постраждала. :(

В рецепті вказано подвійна кількість не даремне. Даю гарантію: якщо готувати одинарну – все одно виникне бажання приготувати ще. *CRAZY*

Підготовчий етап

Курку нарізати невеликими шматочками та перемішати з крохмалем та половиною соєвого соусу (4 столові ложки). Полишити маринуватись на 15 хвилин.

Шматочки курки в маринаді

Нарізати дрібними клаптиками часник та імбир та дрібно ж нарізати зелену цибулю.

Дрібно нарізані зелена цибуля, часник та імбир

Вичистити перці чілі від насіння та дрібно нарізати.

Дрібно нарізані перці чілі

Приготування

Розігріти пательню на середньому вогні, влити столову ложку олії, обсмажити арахіс. Відкласти в посуд.

Обсмажений арахіс

Дещо збільшити вогонь, додати перці та обсмажувати поки перець чілі не стане коричневим

Олію по рецепту на цьому етапі додавати  не треба, але я додав ще столову ложку, аби не перець не згорів.

Обсмажений перець чілі

Збільшити вогонь до великого, додати 2 столові ложки олії, додати курку та обсмажувати поки шматочки курки не побіліють з обох боків. Перемішувати в процесі приготування.

Обсмажені шматочки курки

Додати часник, імбир, зелену цибулю та обсмажений арахіс та смажити ще 1 хвилину. Швидко й ретельно перемішувати всю суміш.

Курка Гонг бао на пательні

Влити решту соєвого соусу та все перемішати.

Смакує як самостійна страва, так і з рисом.

Залиште ваш коментар!



Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі