Суп на креветочному бульоні

Зазвичай, ми з дружиною споживаємо під пиво креветки, відварені з кропом. Після них зазвичай залишається літри три бульону, який ну просто шкода виливати. Але доводилось… поки не з’явивилось спасіння від марнотратства у вигляді ось цього рецепту. :)

Суп з вермишеллю на креветочному бульоні

  • 1 кг креветок
  • вермишель типу “павутинка”
  • 1 морква
  • 1 1цибулина
  • кріп


[ad#horizontal_centered_banner]
Для приготування основи, креветочного бульону власне, треба відварити  в окоропі креветки з кропом, з розрахунку 1 кг креветок на 3 літри води.  Варити впродовж 3-5 хвилин.

Бульон процідити й відставити на час приготування засмажки.

Для приготування засмажки цибулю, нарізану напівкільцями, обсмажити до золотавого,

Обсмажена цибуля

опісля чого додати протерту моркву

Обсмажена цибуля з морквою

й обсмажувати ще впродовж 5-10 хв.

Бульон довести до кипіння й зменшити вогонь до середнього. Додати засмажку, підсолити все за смаком й варити впродовж 5 хв.

Скільки не солити – суп все одно виходить солодкуватим. В принципі, це й на краще, страва виходить в дусі тайської кухні, а там солодке й підсолене одночасно, а також прянощі – це в нормі речей. :)

Вермишель засипати з розрахунку 1 жменя на 1 л супу. Варити до того, як приготується вермишель.

При першій спробі суп було зварено з картоплею, що виявилось зайвим. Але як кому треба, то картопля додається після засмажки. Вермишель додається тоді, як картопля вже майже зварилась.

P.S. Якщо вам нема спасу від прогресивних ідей дружини, що сіль має споживатись виключно йодована, а боротись – сил у вас вже немає, то цей рецепт вам буде як спасіння, бо страва багата на йод. Через креветки, власне.

Залиште ваш коментар!



Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі