Салат “Балчік”


Салат “Балчік” це моя варіація на тему класичного болгарського “шопського” салату, одного з тих, що готують на швидку руку. Відмінності полягають в засобі нарізки овочів; маслини та майонез я вже додав з власних уподобань. Ну а назва… оскільки вперше шопський салат я скуштував саме в місті Балчік, то назва салату намалювалась сама по собі. =)

Салат Балчік

Кількість порцій
4


Загальний час приготування
15 хв.
  • 3 середніх помідора
  • 1 огірок
  • 1/4 цибулини
  • 200 г бринзи
  • 150 г маслин
  • 2 столові ложки майонезу
  • сіль

Як я вже розповідав раніше – мені дуже не подобається те, як болгари овочі в салат нарізують: занадто вже великі шматки. Відповідно й в своєму салаті я овочі нарізав так, як мені більш звично та смакує.

Дрібно нарізати помідори,

Нарізані помідори

так само дрібно порізати огірки

Нарізані огірки

та бринзу.

Бринза була з кропом, що салату було тільки на краще. Не наполягаю, що має бути саме так, але як стрінеться така бринза – беріть до салату обов’язково.

Нарізана бринза

Четвертинку цибулі нарізати максимально тонко.

Нарізана цибуля

Скласти всі овочі та оливки в посуд, додати майонез, 2-3 дрібки солі та перемішати.

Залиште ваш коментар!



Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі